PIŠKOTKI IN ZASEBNOST

Lastnik in upravitelj spletne strani je Humanitarno športno kulturno društvo mladih Malečnik (v nadaljevanju Društvo mladih Malečnik). Vsebine, objavljene na spletnih straneh www.mladi.malecnik.si so last Društva mladih Malečnik, razen v primeru, če to ni posebej navedeno in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah.

Multimedijske vsebine na spletni strani www.malecnik.si so predmet avtorske zaščite po Zakonu o avtorskih in sorodnih pravicah (Uradni list RS, st. 21/1995 in 9/2001) in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez predhodnega soglasja Društva mladih Malečnik.

Del spletnega mesta so tudi povezave na spletne strani, ki niso del tega spletnega mesta. Za vsebino na teh straneh ne odgovarjamo. Prav tako upravljavec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in si pridržuje pravico do sprememb vsebin.

 

Naše spletno mesto uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Piškotke lahko kadarkoli odstranite ali brskalnik nastavite tako, da ne dovoli njihove namestitve.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009. V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

1. Nujno potrebni piškotki
Piškotki, ki omogočajo nemoteno delovanje spletnega mesta (prijava, varnost, ipd.).

2. Funkcionalni piškotki
Piškotki, ki si zapomnijo, kakšne nastavitve ste izbrali na strani, da vam jih ni treba izbirati vsakič znova (uporabniško ime, jezik, lokacijo ipd.). S temi piškotki lahko sledimo vašim dejanjem na spletnem mestu.

3. Oglasni ali ciljani piškotki
Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družbena omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. S temi piškotki lahko sledimo vašim dejanjem na spletnem mestu.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov ne posredujemo tretjim osebam.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo.