Predbožični Zagreb z društvom mladih Malečnik za 15€/osebo

DOŽIVITE ZIMSKO PRAVLJICO V PREDBOŽIČNEM ZAGREBU!
Zagrebčani pravijo, da je to mesto tisočerih src, pa ne le lectovih, ki jih ponujajo na številnih stojnicah. Decembra mesto privlačno okrasijo, osrednji trg pa postane veliko prizorišče, kjer se odvijajo različne prireditve in koncerti, v Adventni hiši pa je bogata ponudba hrane in pijače.

PROGRAM IZLETA
Hrvaška metropola spada med najlepša in najbolj slikovita mesta v Srednji Evropi. Po prihodu si bomo ogledali glavne znamenitosti spodnjega in gornjega mesta. Sledi sprehod po najdaljši zagrebški ulici Ilici do znamenitega trga Bana Jelačića. Pot nas bo vodila do Markovega trga in cerkve Sv. Marka, simbol Zagreba ter dalje do Banskih dvorov, kjer ima danes svoje prostore hrvaška vlada. V predelu Kaptol si bomo ogledali mestno katedralo, ki velja za pravo neogotsko lepotico. Sledil bo prosti čas za samostojno pohajkovanje po predbožičnem sejmu. Številne stojnice bodo ponujale božična darila, pecivo, pisane okraske in spominke, ki jih izdelujejo rokodelci iz Zagreba in okolice. Uživali boste lahko v skoraj pozabljenih zagrebških specialitetah ali se ogreli s skodelico kuhanega vina in vroče čokolade. Brez zagrebške rezine skoraj ne smete preživeti obiska Zagreba.
V večernih urah sledi povratek proti domu.

Cena: 15€/osebo (ob min. prijavi 26 ljudi) in vključuje prevoz iz Malečnika in nazaj. Na avtobus bo možno vstopiti in izstopiti tudi v Mariboru.

Prijavite se lahko najkasneje do 30.11.2017, število prijav je omejeno.

Ob prijavi je potrebno poravnati ceno izleta. (Izlet se izpelje, če bo prijavljenih dovolj ljudi, v nasprotnem primeru se izlet odpove, denar pa se vrne).

Pridruži se nam in povej naprej!

KONTAKT ZA PRIJAVO:
031 432 877 – Kim
Lahko pa povprašaš tudi pri vseh ostalih članih društva.

OBVESTILO:
Mesta se že pridno polnijo, še vedno pa smo veseli dodatnih prijav.
Prišlo je edino do majhne spremembe – iz Malečnika oz. Maribora bomo odšli 9.12. nekoliko kasneje, kot je bilo rečeno. Zdi se nam namreč nesmiselno, da v Zagreb prispemo že ob 9.00 zjutraj, saj se lučke tako ali tako prižgejo šele zvečer.
Upam, da to vsem prijavljenim odgovarja – v kolikor vam ne, se opravičujemo in se seveda lahko odjavite.
Točno uro odhoda bomo sporočili do konca novembra.

Prijazno vabljeni in se že veselimo našega prazničnega potepa.